Rollerna 

 
Johanna Brännström som Aida i LELs uppsättning av musikalen Aida på Lunds stadsteater Aida - Johanna Brännström Johanna Brännström
Den stolta prinsessan av Nubien som tillfångatas och blir slav hos fienden. Där i Egypten möter hon sin stora kärlek - krigsherren Radames. Snart är de två intrasslade i en komplicerad relation som inte får upptäckas av någon. I så fall väntar döden för de båda. Aida är inte bara vacker, hon är eldig också. När hon väl kommer till kritan tvivlar hon inte på att dra svärd och försvara sitt folk.

"Det spelar ingen roll att vi är slavar eller långt från vårt fosterland, Nubien finns i våra hjärtan. Och därför lever Nubien."
 
 
Radames - Oliver Daugaard Radames - Oliver Daugaard Oliver Daugaard
Krigsherren som ständigt är ute på nya fälttåg. Som son till Zoser är allt en jakt på Egyptisk framgång, en jakt som Radames är ganska trött på. Väl hemma i Egypten väntar hans fästmö, prinsessan Amneris. Radames är däremot passionerat förälskad i en slav som han fångade på sin senaste expedition - slaven Aida. Radames står nu inför en rad svåra beslut: att trotsa sin far och hela riket, eller göra sin plikt.

”Den som vågar är stark”
 
 
Emma Jiborn som Amneris i LELs uppsättning av musikalen Aida på Lunds stadsteater Amneris - Emma Jiborn Emma Jiborn
Faraos vackra dotter som snart ska ta över tronen. Hon är förlovad med barndomsvännen Radames som hon älskar. Samtidigt som Amneris är en äkta modeprinsessa som alla ser upp till är hon stark och när det gäller kommer hon att välja det rätta.

”Styrkan den förblir min coola stil”
 
 
Mereb Mereb - Albin Hellberg Albin Hellberg
En nubisk man som har arbetat vid det egyptiska hovet i flera år. Mereb är lurig och modig, det finns inte någon han inte kan muta. När Aida anländer för han prinsessan till deras folk, för att visa dem att hoppet om befrielse har kommit. Mereb slåss för sitt land och drömmer om att en dag återfå sin frihet och åka hem till Nubien.

”Du förstår, alla vet att jag är den som kan ordna saker till dem. Och vårt folk... de har frågat om jag kan visa dem... dig.”
 
 
Zoser Zoser - Jonathan Böiers Jonathan Böiers
Zoser har gått över lik och slingrat sig fram genom livet för att ta plats vid Faraos sida. Med maktlysten blick och ett oövervinnligt Egypten i tankarna driver Zoser sin son Radames till större och större fälttåg. Farao vill ha slut på kriget medan Zoser vill se sin son som härskare över det mäktigaste riket i historien.

"Radames jag har väntat i åratal på den här dagen, och du ska inte få förstöra det, varken för dig själv eller för mig! Välkommen till ditt nya liv, min son."
 
 
Farao Farao - Karl Sörensen Karl Sörensen
Farao av Egypten är inte mänsklig - han är en gud. När Farao talar har han allas fulla uppmärksamhet. Men Farao är sjuk, försvagad av någon mystisk sjukdom som håller på att döda honom. Amneris kommer snart behöva ta hans plats, och därför vill Farao så fort som möjligt ordna ett bröllop mellan sin dotter och Radames.

"Gudarna vill att detta långa krig snart ska vara över, med Egypten som den stora segraren. Isis son har talat!"
 
 
Nehebka Nehebka - Karin Svensson Karin Svensson
Nehebka är den nubiska unga kvinnan som drömmer om att komma hem till Nubien igen, att slippa livet som slav. Trogen finns hon vid Aidas sida, för att hjälpa henne så mycket hon bara kan. Nehebka kommer att bli otroligt viktig för nubierna och prinsessan.

"Nej, den slutar ej såhär, drömmen som vi alla bär. Nej, den slutar ej såhär."
 
 
Amonasro Amonasro - Haldor Lorimer-Olsson Haldor Lorimer-Olsson
Den mäktige kungen av Nubien. Han är en stor auktoritet som är älskad och respekterad av sitt folk. När hans älskade dotter Aida försvinner blir han förkrossad - men det väntar ännu mörkare tider för kungen av Egyptens fiendeland.

”Du måste glömma honom genast.”
 

I övriga roller

I övriga roller: Axel Lagerquist, Victor Henriksson, Martin Westin, Linn Hoel, Julia Andersson, Elin Eriksson, Elisabeth Cada, Jannica Ståhl och Karin Larsson
Axel Lagerquist, Victor Henriksson, Martin Westin, Linn Hoel, Julia Andersson,
Elin Eriksson, Elisabeth Cada, Jannica Ståhl och Karin Larsson

Foto & Copyright: Victor & Sven Henriksson, Lomma
 
minnesbild.com     Ekonomikonsult CLW AB, tel 046 - 286 29 30     Oribi AB, Lund