Musikalen Aida

Elton John’s AIDA är musikalen som tar oss tillbaka till gamla Egypten för att låta oss uppleva historien om förbjuden kärlek, gränslös tyranni och kunglig stolthet.

Från ett nutida museum slungas vi tillbaka i tiden för att se krigsherren Radames vara på väg hem från ännu ett lyckat fälttåg. Med sig har han nubiska fångar, som han planerar att använda som slavar. Väl hemma i Egypten ger han en slav som gåva till sin trolovade, den vackra Prinsessan Amneris. Slaven är Aida.

Aida gör sig snabbt populär hos Amneris, och även Radames fattar tycke för henne. Snart möts Aida och Radames i en passionerad förälskelse. Kluven, mellan Aida och Amneris, står Radames inför valet att följa rikets förväntningar eller sin kärlek. Samtidigt, på Faraos palats, möter Aida slaven Mereb som känner igen henne från förr. Trots att Aida ber honom att låta bli, berättar Mereb för de andra nubiska fångarna det som de vet ska rädda dem. Deras prinsessa har anlänt. Aida är prinsessa av Nubien. Och om egyptierna får reda på detta kommer de att döda henne.

Aida och Radames omöjliga kärlek tvingar dem till att antingen möta döden tillsammans, eller att för alltid skiljas åt.

AIDA är Broadwaysuccén som nu sätts upp i Sverige för andra gången. Urpremiären i Kristianstad 2007 drog fulla salonger. Elton John har komponerat musiken, Tim Rice är textförfattare och Disney producent. Baserad på Verdis pampiga opera med samma namn, är AIDA musikalen med en mäktig handling, storslagen musik och eldiga dansnummer. För den svenska översättning står Emil Sigfridsson. Han producerade även sverigepremiären i Kristianstad.

Följ med till pyramidernas Egypten för att uppleva en unik och färgstark berättelse. Missa inte LEL:s Musikteaters uppsättning av musikalpärlan AIDA!
Ekonomikonsult CLW AB , tel 046 - 286 29 30     Klostergatans El, Lund     Glorias Sportsbar i Lund